Couperose

Couperose kenmerkt zich door rode wangen en een uiterst kwetsbare en gevoelige huid. Als je de huid van dichtbij bekijkt zie je allerlei vertakkingen van haarvaatjes. Couperose in haar ergste vorm, rosacea, kan er zelfs uitzien alsof er sprake is van acné. Veel vrouwen van middelbare leeftijd ontwikkelen couperose. Bijvoorbeeld door veel onbeschermd buiten te zijn, waardoor ze veel blootgesteld worden aan verschillende weersomstandigheden. Hormonen en erfelijkheid spelen een rol; alcohol, koffie en gekruid voedsel kunnen de aandoening verergeren. Een echte oorzaak, waarom de één couperose krijgt en de ander niet, is er niet te geven. Wel hebben mensen met couperose van nature vaak al een gevoelige en/of lichte huid. Je huisarts kan voor rosacea een antibioticum voorschrijven. Er zijn verder verschillende typen lasers op de markt die een effectieve couperose behandeling kunnen geven. Deze kostbare behandelingen wordt echter veelal niet door je verzekering vergoed. Wat je in ieder geval kunt doen is een oplossingsgerichte huidverzorging door de schoonheidsspecialiste.

Reiniging

Om de huid te reinigen is een alcoholvrij reinigingsproduct zeer wenselijk. Scrubs, peelende of krachtige anti-rimpel producten dien je te vermijden. Deze kunnen de huid alleen nog maar meer geïrriteerd achter laten. Je huid voelt dan droog aan, begint te trekken en te tintelen.

Behandelen met hoogfrequentie

Hoogfrequentie stroom wordt reeds vele jaren met succes toegepast voor cosmetische behandeling van het gezicht. Het verhoogt de opname van actieve werkstoffen door de huid. Een massage van de huid met de elektrode stimuleert de bloedsomloop en de stofwisseling van de huidcellen. Het hoogfrequentie apparaat produceert ozon die door middel van een layer in de onderhuid terechtkomt. Deze zorgt voor doding van de bacteriën en andere onreinheden. Micro massage wordt door de tinteling die de elektrode veroorzaakt, in werking gezet.

Zonbescherming

Gebruik altijd een krachtige zonbeschermer. Ook als het geen zonovergoten dag is. Met een huidtype gerichte verzorging kun je ook van een couperose huid een stralende huid maken!

Informeer bij ons naar de mogelijkheden!


Daar wij streven naar de hoogste kwaliteit, zullen wij na een grondige huidanalyse een prijsindicatie voor deze behandeling bepalen. Dit is geheel afhankelijk van het huidtype.