Acné

Er bestaan veel uiteenlopende behandelmethoden van acne. Behalve de traditionele behandelmethoden zoals een diepgaande reiniging van de huid en het gebruik van peeling gebruiken wij apparatuur waarmee wij acne of de littekens veroorzaakt door acne kunnen behandelen, zoals HF en Microdermabrasie. Dit zijn de nieuwste methoden die een acne kunnen helpen bestrijden.

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van de talgklier en komt voor bij jong en oud. Acne komt echter het meest voor bij jongeren; circa 90% van hen krijgt ermee te maken. De oorzaken van acne lopen uiteen. Zo kan het te maken hebben met hormonen en bacterien, maar ook met structurele invloeden. In de huid bevinden zich ontelbare talgklieren. De meeste talgklieren bevinden zich in het gezicht, de nek, de borst, de rug en de bovenarmen. De klieren zijn gelegen naast haarzakjes en zijn vaak kronkelige kanaaltjes die eenvoudig verstopt raken. Wanneer een kliertje verstopt raakt ontstaan mee-eters (open comedonen of black heads). Een mee-eter is herkenbaar aan een zwart puntje. Mee-eters kunnen veranderen in puistjes (gesloten comedonen of white heads) en zijn herkenbaar aan een wit bobbeltje. Acne kan uiteindelijk ernstige onderhuidse ontstekingen en littekens veroorzaken.

Salon behandelingen

Er zijn veel behandelingen van acne voorhanden, maar de behandeling zal altijd per persoon verschillend zijn. De huidaandoening kan op verschillende manieren behandeld worden, al dan niet in combinatie met medicijnen om de ontstekingen en de overmatige talgproductie te remmen. Acne veroorzaakt littekens. Daarom is het raadzaam om puistjes altijd zo snel mogelijk te behandelen om erge littekenvorming tegen te gaan. Een behandeling neemt namelijk veel tijd in beslag. De schoonheidsspecialiste moet dus de tijd krijgen om haar werk goed te doen.

Milde reiniging

Gebruik bij reiniging van de huid een milde reinigingslotion op basis van olie in water in plaats van zeep. Zeep en agressieve reinigingslotions zorgen er namelijk voor dat de huid uitdroogt, de hoornlaag verdikt en kunnen daarnaast porien verstoppen. Ook stimuleert zeep de talgproductie. Wees ook matig met desinfectie door middel van alcohol. Alcohol doodt weliswaar bacterien, maar zorgt er ook voor dat de hoornlaag verdikt.

Peelings en lysings (dieptereiniging)

Peelings en lysings zijn uitstekende middelen om acne te bestrijden. Door de eiwitsplitsende elementen in deze producten wordt de hoornlaag verdund. Doordat de huid dunner wordt kunnen talg en bacterien makkelijker een weg naar buiten vinden. Tevens kan de schoonheidspecialiste na elke peeling de aanwezige ontstekingen en talgpropjes makkelijker verwijderen.

Comedonenlepeltje en puistjes uitdrukken

Om mee-eters op een snelle effectieve manier te verwijderen, kan de schoonheidsspecialiste gebruik maken van een comedonenlepeltje. Dit is een handig hulpmiddeltje waarmee mee-eters gemakkelijk verwijderd kunnen worden en de omliggende huid nauwelijks beschadigd wordt. Ook weet de schoonheidsspecialiste hoe ze mee-eters en puistjes op de juiste manier kan uitdrukken. Blijf er zelf liever van af!

Microdermabrasie

Een steeds vaker toegepaste behandelmethode in salons is dermabrasie. Door middel van dermabrasie wordt het bovenste laagje van de opperhuid mechanisch afgeschuurd met een schijf met microkristallen.

Hoogfrequentie

Hoogfrequentie stroom wordt reeds vele jaren met succes toegepast voor cosmetische behandeling van het gezicht. Het verhoogt de opname van actieve werkstoffen door de huid. Een massage van de huid met de elektrode stimuleert de bloedsomloop en de stofwisseling van de huidcellen. Het hoogfrequentie apparaat produceert ozon die door middel van een layer in de onderhuid terechtkomt. Deze zorgt voor doding van de bacteriën en andere onreinheden. Micro massage wordt door de tinteling die de elektrode veroorzaakt, in werking gezet.


Informeer bij ons naar de mogelijkheden!

Daar wij streven naar de hoogste kwaliteit, zullen wij na een grondige huidanalyse een prijsindicatie voor deze behandeling bepalen. Dit is geheel afhankelijk van het huidtype.

.