Jouw Huid

Er kunnen allerlei redenen zijn om eens een keer naar de schoonheidsspecialiste te gaan, bijvoorbeeld voor een heerlijke ontspannende gezichtsbehandeling of massage. Maar de belangrijkste reden is dat een schoonheidsspecialiste jouw huid in een optimale conditie kan brengen en houden. Want door allerlei factoren (milieu, roken, UV-straling) wordt jouw huid naarmate je ouder wordt toch beschadigd. En de schoonheidsspecialiste weet als geen ander welke behandeling jouw huid dan nodig heeft.

De huid van 20+

De jonge huid is fris en stevig met een goede vochtbalans. Ze heeft fijne poriën en geen rimpels of lijntjes. De dagelijkse verzorging volstaat met een reiniging, af en toe een lichte scrub, en dag- en nachtcrème. Een storende factor kan de nasleep van acne zijn uit de pubertijd. De huid oogt vetter, heeft grovere poriën en kan hier en daar kleine littekens vertonen. Belangrijk is om een verzorging te kiezen die de talgregulering herstelt, het vochtgehalte herstelt en de huidfuncties in balans brengt.

Specials bij de schoonheidsspecialiste

Een huidanalyse door onze Beauty Therapist kan bepalend zijn voor de soort producten die je nodig hebt. Belangrijk is dat je jouw huid niet ´overvoed´ met te rijke producten. Vanaf je 20ste beginnen de huidfuncties al af te nemen. Reiniging, vochtherstel en voeding zijn de peilers van een behandeling. De technieken en producten zijn helemaal afgesteld op jouw huid. Massages voor ontspanning, of juist voor regulering van de talgklieren maken de huid klaar voor opname van voeding en vocht. Daarvoor zijn heerlijke maskers, of pakkingen die de opgebrachte werkzame stoffen in de huid brengen. Een onrustige of acne huid is gebaat bij een behandeling met bijvoorbeeld led licht. Hier schijnen minuscule diodelampjes zuiver energetisch licht op de huid. Dit stimuleert de cellen en herstelt de doorbloeding. Deze techniek is ook goed voor het vervagen van lichte pigmentvlekjes, littekentjes en het behandelen van grove poriën

De huid van 30+

Ongemerkt komen er kleine lijntjes om jouw ogen, voorhoofd en boven je neus. Ook is er soms sprake van kleine gesprongen adertjes of de vorming van lichte pigmentvlekjes. Andere invloeden die je huidconditie kunnen beïnvloeden zijn zwangerschap en ja, ook stress. Ineens kan je huid dan veranderen van normaal naar vettig, of juist droger worden.

Specials bij de schoonheidsspecialiste

Je dagelijkse verzorging is dan niet altijd toereikend en dan is een behandeling op maat een goede oplossing. Minimaal een keer per seizoen kun je huid onderwerpen aan een gedegen analyse. Is het vochtgehalte nog op peil, welke gebieden hebben extra zorg nodig? Dermabrasie is een intensieve reiniging, waarbij kleine diamantjes als het waren je huidoppervlak slijpen. De dode huidcellen worden verwijderd en de naakte huid is in staat om hoogwaardige stoffen op te nemen. Dit kan door een speciale pakking of warmte masker. Mooie resultaten voor huidverbetering is de ultrasoon geluidsgolven behandeling. Deze techniek veroorzaakt micromassages aan de huidcellen door trillingen waardoor de ruimte tussen de cellen wordt vergroot. Afvalstoffen kunnen dan worden afgevoerd en het vochtgehalte wordt hersteld. Het resultaat is totale regeneratie van de huidfuncties.

De huid van 40+

Vanaf 40 begint de huid duidelijk veranderingen te tonen. Door de invloed van UV-stralen, erfelijkheidsfactoren en het afnemen van huidvernieuwing is de huid kwetsbaarder en heeft meer verzorging en ondersteuning nodig. Daarnaast begint ook de verandering in de hormoonhuishouding een rol te spelen. Op het spel staan het toenemend vochtverlies, de tragere celvernieuwing, en het afnemen van de huidspanning. Rimpelvorming, couperose op wangen en soms neus, en contourvervaging worden meer zichtbaar. Geen nood, want er zijn fantastische behandelingen die het proces van veroudering kunnen vertragen en de vocht en doorbloeding kunnen reguleren.

Specials bij Skin & More

De mogelijkheden voor anti-agebehandelingen nemen met de dag toe. Nieuwe technieken en behandelwijzen in combinatie met hoogwaardige producten zijn in staat het huidverouderingsproces positief te beïnvloeden. Een greep uit een van de vele mogelijkheden. Een mooie anti-age behandeling is de Power Vitaal Anti Aging. Hier wordt een hoogwaardig serum welk bestaat uit pure collageen in gevarieerde golflengtes in de huid gesluisd, waardoor de collageen productie wordt gestimuleerd. Dit zorgt voor een nieuw volume in de huid. Ook wordt de bloedtoevoer naar de cellen geactiveerd waardoor de cellen meer zuurstof en voeding ontvangen. Andere effectieve verjongingsbehandelingen zijn ondermeer speciale modellage maskers met werkstoffen, bindweefselmassages voor het gezicht en ultrasonic behandelingen. Afhankelijk van de conditie van de huid zijn meerdere behandelingen soms nodig voor mooie resultaten.

Informeer naar de mogelijkheden!